VijestiBosna i Hercegovina

Ćamil Duraković nakon kazne CIK-a od 3.000 maraka: ‘Ovo je šok za mene i mrlja na moje ime’

Centralna izborna komisija na današnjoj sjednici kaznila je Ćamila Durakovića, sa 3.000 maraka, kao nezavisnog kandidata na izborima za predsjednika i potpredsjednika RS-a, zbog zloupotrebe prava u radu biračkih odbora tokom Općih izbora 2022. godine.

Jedna od tačaka rada CIK-a, danas je bilo i utvrđivanje kazni za zloupotrebu prava učešća u biračkim odborima tokom Općih izbora u BiH održanih prošle godine.

Za Durakovića, aktuelnog potpredsjednika Republike Srpske, stručna služba CIK-a utvrdila da je kao nezavisan kandidat zloupotrijebio pravo te su članovi CIK-a izglasali da mu se izrekne novčana kazna od 3.000 KM.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Ćamila Durakovića, a odmah na početku razgovora nam je rekao da je šokiran odlukom članova CIK-a BiH.

“Ovo je šok za mene. Članovi CIK-a iznose neistine, kažu da je kao bilo pritužbi na biračke odbore. Odgovorno tvrdim da nisam nigdje predlagao biračke odbore, već ovlastio lica da nađu određene osobe na biralištima u Doboj, Zvorniku… Lično sam samo predložio samo u svojoj Srebrenici. Ovo je politička odluka, i ništa nisam priznao. Odgovorno tvrdim da je to notorna laž. To je mrlja na moje ime”, kazao je Ćamil Duraković za portal Radiosarajevo.ba.

Zatim je dodao…

“Nakon što dobijem odluku i obrazloženje, moj advokat će od CIK-a tražiti zvaničan dokument, sa mojim “priznanjem” i tužiti ih za klevetu i uvredu časti”, podvukao je Ćamil Duraković za naš portal.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM