VijestiBosna i Hercegovina

U STRAVIČNOJ SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI POGINUO TINEJDŽER: “Ko je djetetu dao da vozi?”

Prema svjedocima očevicima iz mjesta, maloljetni je vozač nakon udarca u betonski most doslovno izletio kroz prednje staklo do krošnje drveta ispred porodične kuće gdje se dogodio užas.

Moj braco, zašto te nema više? Kako bez tebe dalje uopće živjeti? Falit ćeš svaku minutu, svaki sat…. U srcu mom živjet ćeš zauvijek, da sam znala, ne bi te puštala…” – napisala je vrlo emotivno na društvenim mrežama sestra 16-godišnjaka koji je u nedjelju navečer izgubio život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Velikom Korenovu, piše Jutarnji.

Policijski uviđaj na mjestu tragedije trajao je gotovo do ponoći te je utvrđeno da je 16-godišnjak bez položenog vozačkog ispita oko 19 sati upravljao VW Golfom zagrebačkih oznaka, koji nije u porodičnom vlasništvu, iz smjera Narte prema Velikom Korenovu.

Izlaskom iz blagog zavoja ulijevo izgubio je nadzor nad vozilom tako da je u nastavku vožnje udario vozilom u betonski most. Nakon nekontroliranog kretanja, osobni automobil zaustavio se na metalnoj dvorišnoj ogradi, a 16-godišnjak je na mjestu smrtno stradao”, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Prema svjedocima očevicima iz mjesta, maloljetni je vozač nakon udarca u betonski most doslovno izletio kroz prednje staklo do krošnje drveta ispred porodične kuće gdje se dogodio užas. Je li bio vezan ili ne, utvrdit će se vještačenjima koja će uslijediti.

“Prvo se čulo neko roštanje, kao da je bomba pala, pa smo istrčali na ulice. Jedan susjed je povikao da zovemo Hitnu i policiju jer je vani strahota, tj. da je neko skršio auto. Tužno je kako mladi ginu danas. Pa ko je tom djetetu dao da vozi? Osjećam ljutnju iako tog dečka ne poznajem niti sam ga ikad vidio”, kaže jedan mještanin.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske kažu da su bjelovarskom Županijskom državnom odvjetništvo poslali izvještaj o saobraćajnoj nesreći, a otkrivaju i da je nesretni 16-godišnjak prva poginula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM