Zanimljivosti

Potresni snimci spašavanja u Novom Pazaru: Elvis skočio da spasi oca, utopili se Vehbija i Ramiz

Ogromna tragedija desila se danas u Novom Pazaru kada je nabujala rijeka Trnavica odnijela dva života.

Vehbija Zekić i njegov komšija Ramiz Rožajac utopili su se pred kućnim pragom, dok mu se sin samo pukom srećom spasio iako je odmah krenuo za ocem.

Snimci sigurnosne kamere zablježili su herojski, ali i potresni trenutak spašavanja.

Vehbija i njegov komšija bili su među onima koji su izašli napolje i pored nevremena gledali da spasu šta se može spasti. Tako je prvo komšija završio u dubokoj i brzoj vodi. Vehbija je, vidjevši koliko ga nabujala rijeka silno nosi pritrčao da nesretnog čovjeka da spasi kako zna i umije. Odmah za njim pošao je i sin da spasi oca, ali uzalud.

Na potresnim snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se ono što su zabilježile sigurnosne kamere ali i ljudi svojim telefonom – sina koji pokušava da spasi oca!

Elvis je vidio kako mu otac upada u vodu, brzo je potrčao i popeo se na mostić ne bi li mu pomogao. Sjeo je na ivicu i jednom rukom pokušao da dohvati oca, držeći se drugom za ogradu koja u tom trenutku puca, a on završava u nabujaloj rijeci koja ih je obojicu brzo odnijela. Sve se odigralo u manje od 5 sekundi, prenose mediji.

Komšije i ostali sugrađani koji su se tu zatekli odmah su pritrčali da vide mogu li išta da urade, pa su tako nekako iz vode izvadili Elvisa, ali na žalost ne i Vehbiju i Ramiza.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM