VijestiBosna i Hercegovina

Na ulazu u Sarajevo tabla o “157.000 protjeranih Srba”? Stigla žestoka reakcija

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić najavio je danas da će na ulazu u ovaj grad stajati tabla sa natpisom “Grad Istočno Sarajevo – grad 157.000 sarajevskih Srba koji su morali da ga napuste”. Na ovu najavu Ćosića reagovala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Ćosić je rekao da je ovo odgovor na table postavljene na ulazu u Sarajevo, a na kojima piše “Grad Sarajevo – 1.423 dana pod opsadom”.

“Poštujemo da je situacija bila takva kakva jeste i da je građanski rat bio takav kakav jeste, ali ćemo postaviti tablu sa brojem sarajevskih Srba koji su morali da napuste Sarajevo”, rekao je Ćosić na konferenciji za novinare.

Na izjave Ćosića reagovala je i gradonačelnica Sarajeva Banjamina Karić.

“Gradonačelniče Ćosiću, “protjerane table” pošaljite u zatvore gdje leže osuđeni ratni zločinci ili ispred kuća onih koji su sistemski tražili od ljudi da napuste domove u Sarajevu. Opet je na meti Grad Sarajevo kojem, ni sam Ćosić, ne može da ospori 1425 dana pod opsadom. Ali zato, na vrlo perfidan način, kaže da se vodio građanski a ne odbrambeno-oslobodilački rat od neviđene agresije na Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad”, rekla je Karić, te dodala:

“Sarajevo je uvijek bilo i bit će grad za sve dobronamjerne i i ljude širokih vidika, svih vjera i nacija. Zato nikada i nikome više nećemo dozvoliti da se ta njegova otvorenost i tolerantnost obezvrijede, i da se žrtva i zločinac izjednačavaju”.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM