Zanimljivosti

Konačno sretan: KAKO JE PEJO PRGIĆ IZLIJEČIO SINUSE UZ POMOĆ TINKTURA TRAVARA ŠARIĆA

Pejo Prgić je tek zagazio u sedmu deceniju života. Ponovo se skrasio na kućnom pragu u okolini Orašja, nakon višedecenijskog rada daleko od kućnog praga. Kao pekar, koji zna svoj posao, bio je na cijeni širom svijeta, a najduže se zadržao u Splitu, gdje su njegove specijalitete kušale sve velike splitske zvijezde – od Borisa Dvornika i Olivera do Doriske Dragović ili nogometaša Hajduka.

„Lijepe su to uspomene, koje čuvam u srcu. Ali, ja sam „zaradio“ još jednu uspomenu; radeći u kuhinji, stalno na promaji, zaradio sam sinusitis – kazuje na početku razgovora Pejo.
Dobar glas se daleko čuje

Dodaje, da su valjda od dugog stajanja stradali i kičma i kukovi, pa su im danas potrebni češći remonti. I leđa su gaizdala.

Decenijama je, kaže, imao problema sa upalom sinusa. Glava ga je često boljela, ponekada i arkade oko nosa. Na dodir su ga znale zaboljeti. Nema šta nije pokušavao da se oslobodi ovih tegoba; pario se na dalmatinskom suncu, kadulji, kamilici, koristio antibiotike, različite farmakološke preparate, primjenjivao narodne recepture, popio „tonu antibiotika“… Nažalost, ništa nije pomagalo da se ove tegobe trajno riješe.

„Uistinu je kod mene to bila komplikovana situacija. BIlo je takvih bolnih situacija da sam mislio da ću crknuti od bolova, glava mi se raspadala – priča naš sagovornik, koji je tek odahnuo unazad zadnjih desetak mjeseci.
Kaže, konačno mirno zaspi, lijepo spava, a ustaje glave lagane kao perka. Nema bolova, sinusi ga ne „probadaju“. Ponekad mu je, kaže šeretski, neobično živjeti bez tih bolova.

Sudbina se pobrinula da čuje za učinkovite tinkture travara Jasminka Šarića, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe. Veoma su učinkovite! Tako je dobar glas o Jasminkovim tinkturama stigao i do Peje.
„Dobio sam tinkture od hrena i medvjeđi luk. Ujutro to popijem s medom. I evo mjesecima sve moje tegobe su nestale. Ubijeđen sam da su me Jasminkove tinkture spasile – kaže naš sagovornik.

Božiji dar
Ove tinkture su bile posljednja Pejina šansa da izbjegne operaciju sinusa. Ljekari su mu kao jedinu alternativu predlagali hiruršku intervenciju, ali on je odlazak „pod nož“ odgađao za „još malo“.
„Sreća u mojim nesrećama je to što sam naišao na prirodno rješenje, jeftino i efikasno. Dragi Bog me spojio sa Jasminkom – kaže Pejo.

Kada je osjetio pozitivne efekte Jasminkovih tinktura za sinuse, Pejo se travaru požalio i za probleme sa kičmom, kostima i kukovima. I tu je osjetio Božiju milost.

„Dobio sam „Božiju kremu“, kojom mažem leđa, kičmu i noge. Vjerujte ja više namam ni tih zdravstvenih problema – kazao nam je Pejo Prgić.

O travaru Jasminku Šarić mediji u zadnje vrijeme sve više pišu. Mlad je čovjek, a fitoterapijom se bavi desetak godina. Izabrao je, kaže, najsvetiji put – prirodnu borbu protiv opasnih bolesti današnjice. Tim prije što su mnoge i danas misterija i nepobjediva tvrđava za medicinu. On vjeruje prirodi i favorizuje biljnu medicinu.

Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tincture, Kreme čajeve za sve boljke današnjice. “Za sve tegobe postoji prirodno rješenje. Danas bakterije i virusi najčešće pogađaju čovječanstvo. Takođe infekcija urinarnog trakta (cistitis), često pogađa mnoge ljude. Obično je izaziva bakterija ešerihija koli. Riziku nastanka infekcije izložene su osobe kod kojih je narušen imunitet zbog izloženosti stresu, ili kod žena poslijje menopauze“ – otkriva ovaj ugledni travar.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM