Ljepota i Zdravlje

IMATE GRLOBOLJU? OBRATITE PAŽNJU I NA OVE SIMPTOME: Možda nije u pitanju obična prehlada!

Rezultati su vidljivi za nekoliko sedmic…

Kada dođe hladnije vrijeme, bol u grlu je ne tako retka stvar. Svi u nekom trenutku budu prehlađeni što iritira grlo, pa samim tim se rijetko kad ljudi i odlučuju da posjete ljekara zbog takve vrste bola.

Ipak, kada je o osipu, jakim nepodnošljivim bolovima, povišenoj temperaturi i kašlju koji traje duže od deset dana. Doktorka otkriva da je tada potrebno potražiti stručnu pomoć jer opasna stanja zahtijevaju hitnu interevenciju. Gabrijela Pičardo otkrila je za “Mondoe” kojim zdravstvenim problemima može da bude riječ:

Ako vam se pojavi osip dok vas boli grlo, to bi mogao da bude znak ozbiljnije infekcije. Naime, osip na vratu i grudima koji se postepeno širi na ostatak tijela može da bude znak skupine bakterijskih infekcija koje se nazivaju streptokokne infekcije. Neke od ovih infekcija nisu jako opasne, dok druge zahtijevaju hitan ljekarski pregled i uzimanje terapije, uglavnom antibiotika – objasnila je doktorka.
Takođe, bolovi u grlu koji duže vrijeme ne prolazi mogu da ukažu na rizik od pojave karcinoma.

Ako grlobolja nije povezana sa prehladom ili gripom, već je uporna i jaka, ona može da upućuje na mnogo ozbiljnije stanje poput raka grla – rekla je doktorka Pičardo.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM