VijestiBosna i Hercegovina

Edin Ramić: ”Ako izdaju interese države, SDA će predvoditi bunt naroda”

“U narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika”, tvrdi zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu BiH i potpredsjednik SDA Edin Ramić.

On ne isključuje proteste u slučaju da, kako kaže, budu izdani interesi Bosne i Hercegovine.

“Zavisi od toga šta će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda”, kaže Ramić u intervjuu za BHT1.

Novoizabrani zastupnik SDA u Zastupničkom domu državne skupštine, navodi da je “očigledno da se obistinila Dodikova najava da će HDZ i SNSD izabrati partnera, kako su rekli, na muslimanskoj, bošnjačkoj strani i to imamo u praksi”. Priča o formiranju vlasti za SDA još nije završena.

“Mi razgovaramo sa većinom stranaka koje imaju zastupnike u skupštini, kako na nivou Bosne i Hercegovine, tako i u Federaciji. Čekamo rasplet određenih događaja kako bismo izašli s ponudom o formiranju skupštinskih većina”, ističe Edin Ramić.

Edin Ramić za BHT1 navodi tri razloga zbog kojih, kako kaže, SDA ne bi trebala biti u opoziciji: “Zbog toga što ima izborni rezultat, zbog toga što su joj građani dali najveću podršku i zbog toga što na nivou Federacije ne možete formirati vlast bez SDA.”

Upitan da li očekuje intervenciju OHR-a tokom formiranja vlasti u Federaciji BiH, Ramić je odgovorio da bi tom intervencijom, posebno jednokratno “OHR urušio i ono malo rejtinga koji ima kod građana BiH”.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM