Ljepota i Zdravlje

ČUVENI DR VOJA OPERISAO ŽUČNU KESU: Osjetio JAK BOL u stomaku, pa otkrio koji SIMPTOMI govore da se nakupilo KAMENJE

Dr Vojislav Perišić otkrio je koji su simptome upale žučne kese!

Zimski period je opšte poznat kao vrijeme prejedanja usljed brojnih praznika i slava. Tada često ne možemo da odolimo kaloričnoj hrani koja se nađe na bogatoj trpezi.

Međutim, kada sve to prođe, postavlja se pitanje kako sve to utiče na naš organizam. Upravo je o tome gostujuči na K1 televiziji govorio poznati gastroenterolog dr Vojislav Perišić i osvrnuo se na simptome boelsti žučne kese.

Doktor je otkrio da je nedavno imao uspješnu operaciju žučne kese, zbog upale i gnojenja koji su nastupili. Kako kaže, nakon jakog bola na desnoj strani trbuha, on je brzo reagovao i otišao na pregled. Njegov kolega hirurg mu je dijagnostikovao da u žučnoj kesi imali veliki broj malih kamenčića.

“Sitni kamenčići su glavni razlog upale u žučnoj kesi, ali oni mogu tu da budu cijeli život i da ne prave problem”, rekao je dr Voja i dodao da glavni put izlučivanja masnoće iz čovekovog organizma jeste upravo žuč.

On služi za bolje varenje masti i njihovog izlučivanja. Pritom, kao što je bio slučaj i sa dr Vojom, kamenčići u žuči se upravo stvaraju u njoj.

“Postoje ljudi koju su mršavi, ali imaju puno žučnih kamenova, jer je sastav žuči takav. Masti koje se ne rastvore, one se polako talože i prave kamenčiće”, objasnio je naš gastroenterolog i objansio je koji simptomi se javljaju kdo upale žučne kese.

Bol ispod desnog rebra poslije obilnijeg obroka je prvi simptom, Zatim, nadimanje, neprijatnost i podrigivanje, kao i temperatura. Žuta boja kože takođe može da se javi samo kada se zapuše žučni kanali.

“Žutilo se prvo javlja u bjeločnicama, a zatim u licu i naravno svrab po cijelom tijelu. Svuda svrbi”, rekao je doktor.

Zato ukoliko primijetite neke od ovih simptoma, potrebno je da se odmah obratite svom ljekaru, a ovde su neki on načina kako da spriječite pojavu kamena u žučnoj kesi.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM