VijestiBosna i Hercegovina

OMER ČEVRA: “MOJ, ĆAMILE, MOJ! ZAR JE MOGUĆE DA JE BOŠNJAČKA KOLEKTIVNA SVIJEST TOLIKO POJEFTINILA”

Politički analitičar i bivši portparol SBB-a Omer Čevra na svom Facebook profilu kritički se osvrće na prisustvovanje Ćamila Durakovića jučerašnjem prijemu u Republici Srpskoj, povodom stupanja na dužnost predsjednika ovog entiteta, Milorada Dodika.

Piše: Omer Čevra

Moj, Ćamile, moj!

Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a, dijete Srebrenice, prisustvova je sinoć i primao zvanice na svečanom prijemu povodom stupanja na dužnost predsjednika tog bh. entiteta, Milorada Dodika.

Na prijemu gdje nema zastave BiH, te gdje se intonirala prvo himna Republike Srbije, pa zatim himna Republike Srpske. Prijemu na kojem je u prvom redu ponosno stajao Darko Mladić, sin ratnog zločinca i krvnika Srebrenice Ratka Mladića, dok je Ćamil stajao samo dva metra desno od Milorada Dodika i patrijarha srpskog Porfirija!

Usporedbe radi, to bi bilo isto kao da logoraš Auschwitza prisustvuje prijemu koji organizuje negator Holokausta i na kome se pojavljuje u prvom redu sin Heinricha Himmlera!

Cijeli dan se pitam zar je moguće da su bošnjačka kolektivna svijest, čast i samopoštovanje toliko pojeftinili i da sada iznosi malo bolji kancelarijski prostor, što je Dodik, prema izjavi Durakovića na prijemu, između ostalog obećao Bošnjacima u RS!

Zar je moguće da se ovako ponižavamo? Tragedija, da ne može biti veća!

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM