VijestiBosna i Hercegovina

STEVANDIĆ: REPUBLIKA SRPSKA JE BOLJI I STABILNIJI DIO BIH

Kandidat za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, rekao je, gostujući u Јutarnjem programu RTRS, da Republika Srpska uvijek prva u BiH konstituiše vlast.

“Pokazali smo da ne samo da smo bolji dio BiH, nego i stabilniji”, rekao je Stevandić.

Istakao je da je narod u Republici Srpskoj pokazao volju.

– Mi moramo da nastavimo kontinuitet i da samostalno donosimo odluke. I sposobni smo za to – izjavio je Stevandić i dodao da “ne postoji ništa što bira i odlučuje u BiH, sve se bira u entitetima”.

Kaže da Republika Srpska danas pokazuje svoju državotvornost i nacionalnu zrelost. Naveo je da međunarodna situacija nikad nije bila teža.

– Imamo sukob na tlu Evrope i nikad veće podjele od vremena kubanske krize – istakao je Stevandić.

Stevandić je napomenuo da pitanje interesa Republike Srpske mora da bude iznad pripadnosti političkoj partiji, i da poslanici polažu zakletvu narodu, a ne svojim partijama, i da očekuje da će postojati postojati političko jedinstvo ukoliko član Predsjedništva, Željka Cvijanović pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

Podsjećamo, konstitutivna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske novog, 11. saziva, biće održana danas.

Na sjednici će zakletvu položiti novoizabrani narodni poslanici, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva, Željka Cvijanović i novoizabrani potpredsjednici Republike Srpske, Davor Pranjić i Ćamil Duraković.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM