VijestiBosna i Hercegovina

DODIK O KOMŠIĆU: OVAJ PROVOKATOR I FOLIRANT JE ZA PRVU NESLUŽBENU POSJETU U INOSTRANSTVU IZABRAO BANJU LUKU

Predsjednik RS Milorad Dodik ponovo se oglasio na Twitteru, a nakon što je optužio Bakira Izetbegovića da je potomak pripadnika Handžar divizije, rekao je kako danas nije Dan državnosti, a sada je napao člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

– Zanimljivo je da je Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banju Luku. To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjoj Luci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa.

Muslimani su ga podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu. Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne.

BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjoj Luci obilježavajući nepostojeći praznik. Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi.

Ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu Bosnu dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju da shvate.

To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima. Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje.

U takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH – napisao je Dodik na Twitteru.

Podsjećamo, Komšić će večeras u Banjoj Luci prisustvovati proslavi Dana državnosti BiH.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM