VijestiBosna i Hercegovina

Dodik: Ambasador SAD-a hoda po RS i miješa se, očekujem 4 delegata u Domu naroda

Lider SNSD Milorad Dodik očekuje da ova politička partija ima četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

– Prema onome šta smo razgovarali sa našim koalicionim partnerima to ne bi trebalo da bude problem, ali ne mogu reći sa sigurnošću imajući u vidu da su svi “skočili” od regiona, SAD, Velike Britanije da razgovaraju sa svakim poslanikom i pokušavaju da slome njihovu volju – rekao je Dodik novinarima u Kotor Varošu.

On je rekao da su neki sinoć i pozvani u Beograd da u ko zna kakvom formatu razgovaraju sa nekim ljudima koji nisu vlast.

– Ambasador SAD u BiH hodao je po RS i miješao se u unutrašnje strane, a u politički život se miješaju svaki dan. Britanci prijete, prizivaju, ohrabruju i šta sve ne i sve je odjednom postalo važno. Važno je zato što smo imali netačnu tvrdnju da je od pet delegata u Domu narodu nametnuto da je prosta većina četiri, iako matematika kaže da je to tri – rekao je Dodik.

On je ponovio da je zato važno da SNSD ima četiri kandidata da bi se tamo moglo na najbolji način zaštiti interes RS što SNSD radi na najbolji način.

Dodik kaže da lider SDA Bakir Izetbegović juče poziva opoziciju iz RS da zajedno formiraju vlast na niovu BiH, što je matematički moguće, ali funkcionalno nikako.

– Vidjećemo, koalicija oko SNSD-a ima apsolutnu većinu u RS pa će se vidjeti šta je moguće, a šta nije – istakao je Dodik.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM