VijestiBosna i Hercegovina

U RS-u ključa: Širom Banje Luke bilbordi “Samostalnost”

Širom Banje Luke osvanuli su bilbordi udruženja Veterana Republike Srpske na kojima piše “Samostalnost”. Ovaj potez dolazi u trenucima velikih tenzija u kojima opozicija pokušava osporiti svoj izborni poraz, a pobjedu Milorada Dodika.

Sam Dodik najavio je prije dva dana otvaranje puta ka nezavisnosti RS-a, a nakon što je CIK donio odluku o ponovnom brojanju.

– Opozicija je skočila s pričom kako je narodna volja pokradena. Ovo oni vide kao neku malu pobjedu, ali vidjet ćemo. Kako je sve uredno na ostala tri nivoa, a jedino nije uredu izbor za predsjednika Republike Srpske. Republika Srpska će ostati mirna i stabilna. Zna se ko je pobjednik izbora, ali mi je u jednu ruku i drago što su ovakvom odlukom ubrzali naš put ka nezavisnosti – kazao je lider SNSD-a.

Bivši predsjednik RS-a i lider NDP-a Dragan Čavić, koji je u koaliciji sa Miloradom Dodikom, upozorio je za RTRS da mu sve miriše na 1997. godinu i tadašnje događaje u RS-u.

– U RS-u je moguća teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona – rekao je on.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM