VijestiBosna i Hercegovina

Procurili podaci kontrolnog brojanja za Doboj: Na jednom mjestu Dodiku upisano 140 glasova više, Trivićki 106 glasova manje

U Glavnom centru za kontrolno brojanje glasačkih listića iz Doboja za predsjednika Republike Srpske otkrivene su brojne nepravilnosti, objavila je BN Televizija.

U tekstu objavljenom na portalu BN TV navodi se da je Miloradu Dodiku dopisivan broj glasova, dok je Jeleni Trivić smanjivan.

Samo na jednom biračkom mjestu Miloradu Dodiku je dopisano 140 više, a Jeleni Trivić 106 manje glasova.

BN je objavio i fotografiju gdje su navodno konstatovane nepravilnosti a sudeći po podacima radi se o biračkom mjestu Gimnazija 1 u Doboju gdje je po podacima koji se sada nalaze na stranici CIK-a, Milorad Dodik osvojio 496 glasiva ili 82% a Jelena Trivić 60 glasova ili 10%.

Izlaznost na tom mjestu iznosi 61,48%.

Takođe, još jedna fotografija koju je objavio BN pokazuje da je na kontrolnom brojanju utvrđeno da su Dodiku upisana 34 glasa više a Trivić 19 glasova manje. Podaci odgovoraju biračkom mjestu Lipac A.

Izlaznost na tom biračkom mjestu po podacima CIK-a iznosi 69,42 %.

Sa druge strane RTRS je objavio da je nakon izvršene kontrole 35 većih dobojskih birališta, utvrđeno da nema promjene izbornih rezultata, niti uočenih nepravilnosti na kontrolisanim biračkim mjestima u odnosu na rezultate koje je Centralna izborna komisja BiH objavila prije donošenja naredbe za kontrolno brojanje glasova.

CIK BiH još se zvanično nije oglasio o ovim navodima niti ih je bilo moguće provjeriti s obzirom da će i svi podaci biti objavljeni kada se kontrolno brojanje potpuno završi.

Opozicioni poslanik Igor Crnadak danas je izjavio da se na velikom broju biračkih mjesta rezultati ne podudaraju.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM