VijestiBosna i Hercegovina

Vukanović: Smajić je pokušala uvrijediti sve nas govoreći da je Vojska RS genocidna, nije me sramota obući uniformu jer je niko nije okrvavio

Gospođa Begija Smajić je, kao i neki mediji u FBiH, pokušala to predstaviti kao da sam pokušao nekoga uvrijediti, kazao je Vukanović

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Nebojša Vukanović oglasio se nakon burne sjednice NSRS-a i uvreda i napada na zastupnicu iz Srebrenice Begiju Smajić koja je komentarisala što je Vukanović došao u maskirnoj jakni, odnosno “uniformi vojske RS-a koja je presuđena za ratne zločine” na sjednicu, nakon čega se od nje tražilo izvinjenje.

Vukanović je izjavio da on njoj nije ništa rekao, ali da je Smajić “pokušala uvrijediti sve njih”.

Vukanović pojašnjava da je on i ranije dolazio na sjednice sa konzervama i govorio Dodiku da ako hoće blokirati kasarne da ne gura tuđu djecu, već da oni idu, ali se, kako navodi, Dodik povukao, te da je sad kad se povukao i za vojsku RS-a donio jaknu kako bi “na simboličan način pokazao narodu kako su oni kukavice te kako su se udarali u prsa i govorili da će vratiti carinu, graničnu policiju, vojsku, a na kraju čim su došle male sankcije i najave nekih žestokih, oni su se ponizno i snishodljivo vratili u institucije”.

– Svi moji u porodici su bili u vojsci RS i ponosim se time i nije me sramota obući uniformu jer je niko nije okrvavio. Ali ja nisam donio tu jaknu da bih nekog provocirao. Gospođa Begija Smajić je, kao i neki mediji u FBiH, pokušala to predstaviti kao da sam pokušao nekoga uvrijediti.

Pa ja sam nedavno imao jedan sukob sa ratnim zločincem koji dolazi iz reda Srba i napao sam ga jer je silovao žene oko Foče i prezirao sam to javno i u lice sam mu rekao. Mi možemo napraviti zaokret ako istinski doživimo katarzu, poštujemo sve žrtve i osuđujemo svakog zločinca – kazao je Vukanović za N1.

Ističe kako je zastupnica Smajić “pokušala uvrijediti” sve njih stavljajući, kako kaže, kolektivnu krivicu i govoreći da je Vojska RS ‘genocidna’.

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM