Life StyleLjekovite Biljke i Čajevi

Šta je arterioskleroza, kako nastaje i kako uspješno liječit ljekovitim biljem

Ova bolest najčešće pogađa stariju populaciju .. 


Arterioskleroza
je stvrdnjavanje inače prirodno elastičnih i flexibilnih krvnih sudova. Najčešće pogadja stariju populaciju ljudi i smatra se da je to neminovan proces starenja arterija. Taj proces dovodi do suzavanja arterija i smanjenog protoka krvi. Uz ovu pojavu veoma često, ruku pod ruku, ide i ateroskleroza. To je nagomilavanje plakova (najcesce masti) na zidovima krvnih sudova, sto dodatno smanjuje ukupan protok krvi. Iz tog razloga arterioskleroza i ateroskleroza su stanja opasna po život.

Iako je to nesto sto dolazi sa godinama, ovakve promene ne dogadjaju se svim osobama u istoj starosnoj dobi. Momenat nastanka i stepen arterioskleroze i ateroskleroze uslovljeni su genetskim nasledjem i nacinom zivota svakog pojedinca. Dobra stvar u svemu ovome je cinjenica da se ovakva stanja mogu drzati pod kontrolom i liječiti.

Ljekoviti recepti i čajevi u borbi protiv arterioskleroze i ateroskleroze:

1. Ovo je jedan ukusan i koristan napitak koji se pokazao kao odlican borac protiv arterioskleroze i ateroskleroze, a pravi se od cvekle, šargarepe i celera uz pomoc sokovnika. Dakle, napraviti koktel napitak od 1dl soka cvekle, 1dl soka šargarepe i 1,5dl soka celera. Piti svakodnevno u jutarnjim satima, najbolje na prazan stomak pre dorucka.

2. Čajna mjesavina protiv arterioskleroze i ateroskleroze:
Pomesati jednake kolicine glogovog cveta, imele, odoljena, zimzelena, lista maticnjaka i rutvice. U jednu solju kljucale vode stavlja se jedna kasicica caja. Nakon 5 minuta procediti i piti 1 do 2 šolje čaja dnevno, u trajanju od 10 dana. Nakon pauze od 15 dana moze se piti ponovo u istim vremenskim ciklusima.

3. Za ciscenje arterija i poboljsanje njihove elasticnosti koristan je i takozvani “stari tibetanski lek”

4. Za sprecavanje i lecenje arterioskleroze i ateroskleroze preporucuju se biljke koje su poznate po tome da uspesno ciste krve sudove: veronika (razgon), zeleni caj, bela imela, beli luk, crni luk, limun u kombinaciji sa medom.

5. Kada je zdravlje arterija u pitanju veoma je vazno odrzavati nivo holesterola i triglicerida u krvi u propisanim granicama. Jedan od nacina za to je kontrolisana ishrana, o tome smo pisali na stranici “Dijeta protiv povišenih vrednosti holesterola i triglicerida”.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM