VijestiBosna i Hercegovina

Poziv ambasadorima iz reda srpskog naroda koji su odbili instrukcije za Dan nezavisnosti BiH: Napustite funkcije i vratite novac koji primate!

Napustite vaše odgovorne diplomatske dužnosti i vratite novac koji primate od države koju ponižavate, a ne predstavljate

Nakon što je 18 ambasadora i generalnih konzula BiH iz reda srpskog naroda u otvorenom pismu poručilo da neće prihvatiti instrukciju da obilježe predstojeći Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart i veliki jubilej 30 godina od proglašenja nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, iz Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK), su sve njih pozvali da napuste pozicije.

– Povodom skandaloznog, anticivilizacijskog, antibosanskog djelovanja 18 ambasadora i generalnih konzula Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda koji u otvorenom pismu poručuju da neće prihvatiti instrukciju da obilježe predstojeći Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart i veliki jubilej 30 godina od proglašenja nezavisnosti države Bosne i Hercegovine poručujemo:

Napustite vaše odgovorne diplomatske dužnosti i vratite novac koji primate od države koju ponižavate, a ne predstavljate. Sramno je da državne diplomatske dužnosti koristite da lobirate za secesionističku politiku Milorada Dodika koji se nalazi na crnoj listi SAD.

Oni koji poštuju jedinstvenu, suverenu, nezavisnu, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, oni koji priznaju historijske rezultate referenduma iz 1992. godine, oni koji priznaju historijsku činjenicu da je Bosna i Hercegovina priznata tada kao nezavisna država, treba da se osjećaju počastvovano zbog historijske činjenice da pripadaju generaciji utemeljitelja nezavisne, suverene države Bosne i Hercegovine.

Ostale koji rečeno negiraju nećemo moliti, već poručiti Dan nezavisnosti je bio jeste i vječno će ostati simbol bosanskohercegovačkog državnog i društvenog trajanja i uzdizanja. Slavili ga ili ne Bosna i Hercegovina je nezavisna država koja kao takva postoji – navodi se u saopćenju Instituta.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM