VijestiBosna i Hercegovina

Milorad Dodik: Rata u Bosni i Hercegovini neće biti ali SDA zeli državu za muslimane

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Bosni i Hercegovini neće biti rata.

On je rekao da neće biti sukoba, bez ozbira na to što „Stranka demokratske akcije (SDA) okuplja svoje ratne veterane, pokušava ih mobilizovati i organizovati u nekoj zabludnoj priči o tome da će eventualno nešto trebati“.

Komentarišući jučerašnje okupljanje u Bužimu uniformisanih osoba sa zelenim beretkama, pod ratnim zastavama Armije BiH i uz pokliče „Alahu ekber!“, Dodik je kazao da takva okupljanja „očigledno više nisu spontana, niti su neka puka reakcija na nešto“.

„To je nešto što je organizovano, to je neka podmukla aktivnost koja je očigledno na prostoru čitave Federacije BiH“, rekao je Dodik novinarima u Bistrici kod Banjaluke.

On je ocenio da je reč “o političkom nastojanju muslimanskog nacionalizma, oličenog u SDA, da okuplja sve njihove političke partije, bez obzira da li je to desnica, centar ili levica, koji nastoje da promovišu ključnu ideju o jednoj državi za jedan narod – BiH samo za muslimane”.

Prema njegovim rečima, zbog toga “nije uopšte bezazlena priča o građanskoj BiH, jer bi po principu takvog uređenja Srbi bili svedeni na građansku manjinu, koja bi navodno trebalo da ima neka svoja prava”.

“Republika Srpska je suverena, vlasništvo Srba ovde i drugih ljudi koji tu žive. Većinom su tu Srbi i mi ne želimo da izgubimo naš status, ne želimo da izgubimo naše političke instrumente da se borimo za očuvanje i razvoj Republike Srpske”, kazao je on.

Optužio je i međunarodnu zajednicu da je na “fonu muslimanskog ekstremizma”.

“Htela ili ne, ono što čini administracija SAD ili briselska, oni stvarajući priču o centralnoj Bosni, stvaraju unitarnu državu, koja bi trebalo da bude država za jedan narod i za jednu većinu”, kazao je Dodik.

(rs.n1info.com)

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM