Life StyleLjekovite Biljke i Čajevi

Ljekovite biljke i čajevi za izbacivanje kamena iz bubrega (Recepti i uputstva)

Čajevi i biljke za izbacivanje kamena iz bubrega

Oboljenje bubrega pa samim tim i pojava kamena u bubregu nije ni malo bezazlena bolest pa zahtjeva opreznost pri liječenju. Bitno je znati da izbacivanje kamena, većeg od zrna bibera, nikako ne treba sprovoditi na svoju ruku jer se moze zaglaviti u mokracnim kanalima i izazvati veoma ozbiljne komplikacije.Liječenje (recepti) koji se nalaze u ovom članku se odnose iskuljučivo na kamen u bubregu ne veci od zrna bibera i pijesak koji prethodi nastanku kamena.

Dakle za izbacivanje pijeska i kamena u bubregu dobro je primeniti kupku od rastavica, na sledeci način:

potopiti 100 grama rastavica (osusenog) u 1 litar hladne vode i ostaviti da odstoji tokom cijele noći. Sutradan zagrejati, procediti i dodati vodi za kupanje. Zatim sjedeti u kadi oko 20 minuta, pri tom voda treba da doseze nesto iznad bubrega a nikako preko srca. Nakon izlaska iz kade ne treba se brisati, vec samo umotati u peškir i utopliti se u krevetu narednih sat vremena. Za vreme ovog tretmana potrebno je i piti topao caj od rastavica a mokracu zadrzavati sto je moguce duze, da bi se kamen nakon toga izbacio pod pritiskom.

Sledeća prirodna metoda za izbacivanje kamena u bubregu opisana je na strani Hmelj u podnaslovu Pivo i hmelj protiv kamena u bubregu.

Mješavina limuna i maslinovog ulja podstice razlaganje kamenaca kako u žučnoj kesi tako i u bubrezima.

Osobe koje imaju problema sa kamenom u bubregu ne treba da propuste sezonu lubenica, uci nas tradicionalna medicina. Lubenice veoma efikasno ispiraju bubrege i tako sprecavaju nastanak kamena. Posebno ce koristiti onima koji tek imaju pesak u bubregu.
Opste je poznato, kada je u pitanju briga o bubrezima, da je potrebno unositi sto vise tecnosti. Ovo pravilo odnosi se i na problem sa kamenom u bubregu. Pri tom paziti da voda nema visok sadrzaj minerala (magnezijuma, kalcijuma…), koji usled talozenja u bubrezima mogu dovesti do nastanka kamenca. Za sada lekari kod svih problema sa bubrezima, najradije preporucuju Prolom vodu i treba im verovati.

Što se čajeva tiče, osim rastavica, dobro ce doci caj od kukuruzne svile, brezovih listova i pupoljaka, listova medveđeg grožđa (poznatiji pod nazivom uvin caj), zatim cajevi od korena zecjeg trna, selena, celera, persuna. Ne treba zaboraviti ni salatu od narendanog svezeg korena celera.

Čaj za izbacivanje kamena u bubregu
Sitno naseckati po 25 grama korena celera, persuna, selena i sladica, pa biljnu mesavinu potopiti u litar vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noci a tek ujutru prokuvati (neka ključa 2-3 minuta). Kada se potpuno ohladi normalno procediti i piti tokom dana umesto vode. Kao sto verovatno i znate, uvek je bolje piti nezaslađen caj ili sa vrlo malo meda a nikako secera. Čaj piti tri dana pa jedan dan pauzirati i tako redom.

Napomena: Kada se radi o lijeenju bubrega (bez obzira da li se primenjuju prirodne metode ili ne), neophodno je redovno kontrolisati mokracu.

Čaj za razbijanje kamena u bubregu
Za prirodno lecenje kamena u bubregu koristan je i caj od divlje kruske i zalfije. Po 4 kasike listova divlje kruske i zalfije (ukupno 8 kasika cajne mesavime), preliti sa 3 l kljucale vode. Kada se ohladi, procediti i piti tokom dana bez unosa drugih napitaka, u trajanju od nedelju dana. Za to vreme mokraca moze izgledati tamnje i penusavo.

Dakle, ovaj čaj deluje na razbijanje kamena u bubregu a ne na izbacivanje celog kamena.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM