VijestiBosna i Hercegovina

JE LI OVO ZNAK DA JE GOTOVO: Milorad Dodik čestitao Aleksandru Vučiću Dan državnosti, poručio je da…

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije i cjelokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, poželjevši prosperitet te zemlje na svim poljima.

“Srbija je svake godine ekonomski i politički sve jača i zahvaljujući tome je postala lider u regionu na šta smo mi iz Republike Srpske izuzetno ponosni. Sa iskrenim uvjerenjem da će Srbija nastaviti da se kreće putem daljeg razvoja i napretka želim da, kao i do sada, predano radite na jačanju političkih i ekonomskih kapaciteta Srbije i njene poziciji kako u regionu, tako i na i međunarodnoj političkoj sceni”, istakao je Dodik u čestitki.

On je izrazio uvjerenje da će bratske veze, povjerenje i podrška koja povezuje Srbiju i Republiku Srpsku biti još snažnije, na dobrobit svih građana sa obje strane Drine.

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije i cjelokupnom državnom rukovodstvu na brojnim projektima koji su realizovani u Republici Srpskoj, kao i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti, spomen na dva važna događaja iz njene historije koja su se desila na Sretenje, 15. februara 1804. i 1835. godine – početak Prvog srpskog ustanka i proglašenje Sretenjskog Ustava, jednog od najdemokratskijih u 19. vijeku.

Zanimljivo, ranije je nekoliko stranih ambasada u Srbiji potvrdilo kako neće prisustvovati proslavi ukoliko se tamo pojavi „nositelj“ američkih sankcija Milorad Dodik.

Jučer je otkazana i zajednička sjednica vlada Srbije i RS-a, koja je bila najavljena za 14. februar. Otkazan je i veliki sabor Srbije i RS-a koji je bio najavljen za 27. januar.

Čini se da je Vučić konačno shvatio da mu Dodik škodi, pa ga je pustio niz vodu!?

(Izvor:Slobodna Bosna)

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM