Bosna i HercegovinaVijesti

PONOVO SE OGLASILE ZELENE BERETKE: “Sigurni smo da bi ratni ministar Bakir Alispahić i sada stao u odbranu Bosne i Hercegovine”

“Nećemo nikada podržati atak niti pristati na izjednačavanje žrtava i agresora, kao ni prihvatiti prekrajanje historije iz perioda agresije”, navodi se u saopćenju.

Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branilaca “Bosnae – Zelene beretke” oglasili su se danas saopćenjem za javnost u kojem pružaju podršku ratnom ministru unutrašnjih poslova RBiH Bakiru Alispahiću.

“Ovim putem pozivamo sve medije koje se predstavljaju patriotskim da prekinu izjednačavati agresora i one koji ruše našu domovinu sa pravim istinskim braniocima i patriotima.

U trenutku kada se Bosna i Hercegovina suočava sa separatističkim politikama i nasrtajima na državu BiH i njen teritorijalni integritet i suverenitet poražavajuće je da postoje i oni mediji koji u takvom trenutku stavljaju svoje privatne i lične interese iznad interesa historije i istine.

Svjedočeći ataku na patriote i branioce BiH koji su u momentima agresije stavili sebe u službu bez razmišljanja šta će sutra biti, osjećamo moralnu dužnost i patriotsku obavezu da reagujemo na neosnovane atake na ratnog ministra unutrašnjih poslova Bakira Alispahića kao i na njegovu porodicu, imovinu i privatni život.

Nije da nismo navikli da se u pojedinim medijima patriote izvrgavaju ruglu i baca sumnja na sve što su činili za vrijeme krvave agresije, a u kojoj borbi nisu razmišljali o eventualnim i mogućim ličnim gubicima, ali atak kojima svjedočimo posljednjih dana na ratnog ministra unutrašnjih poslova šalju poruku da izdajnici koji izjednačavaju agresora i branioce ne biraju da dođu do svoga cilja i pomognu separatistima u razgradnji države.

Povezani Članci

Nećemo nikada podržati atak niti pristati na izjednačavanje žrtava i agresora, kao ni prihvatiti prekrajanje historije iz perioda agresije.

U toku agresije se radilo za državu i njeno stvaranje i očuvanje, niko tada nije pitao šta će dobiti, a šta izgubiti.

U ovim trenucima spominjati crnu listu SAD-a na kojoj se nalazi Alispahić jer je u toku agresije kršio razna svjetska nametnuta embarga na naoružanje Armiji RBiH i MUP-u RBiH da spasi narod i državu i uspoređivati sa današnjim crnim listama koje se prave isključivo radi ataku na Dejtonski mirovni sporazum, ataku na teritorijalni integritet BiH, a sve je vezano isključivo za korupciju i kriminal, krajnje je licemjerno i zlonamjerno.

Sigurni smo da bi ratni ministar gospodin Alispahić kako tada, tako i sada stao u odbranu Bosne i Hercegovine ponovo ne pitajući koju će cijenu platiti, radi toga dajemo svoj glas javnosti da se prekine više izjednačavanje nas patriota sa onima koji i danas njeguju ideologiju agresije i uništenja naše države jedine nam domovine”, navodi se u saopćenju Zelenih beretki.

(SB)

 

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM