VijestiBosna i Hercegovina

“Napravili su državu kojoj se cijeli svijet smije” Nešić: HDZ, SDA i SNSD najradije bi da ukinu izbore i da se u BiH ništa ne mijenja pola vijeka

Ali izbori će biti održani 2. oktobra i promjene će doći, ističe Nešić te dodaje “poslije tih izbora politički ih biti neće”

Odsustvo minimuma volje da se postigne sporazum kojim će BiH dobiti izborni zakon koji garantuje poštene i fer izbore uz legitimno predstavljanje sva tri naroda, još jedan je dokaz da je generator krize u BiH odnos političkih predstavnika Bošnjaka i Hrvata, stoji u saopćenju DNS-a koje potpisuje predsjednik stranke Nenad Nešić.

“Tragedija je što je SNSD svojom ispraznom retorikom i populizmom stvorio sliku da je Republika Srpska kočničar napretka, a ona to nije. Na nama je da, nakon izbora, uložimo ogroman napor da sa Republike Srpske skinemo hipoteku dežurnog krivca”, istakao je Nešić.

On dodaje da su lideri HDZ i SDA napravili od BiH državu kojoj se cijeli svijet smije.

– Imamo Savjet ministara, a kao da ga nemamo jer je za tri godine predložio četiri zakona. Imamo Parlament, a kao da ga nemamo, jer mu je učinak jednako poražavajući kao i Savjeta ministara. Imamo Predsjedništvo, kao kolektivnog šefa države, a kao da ga nemamo, jer ni o jednom pitanju ne može da postigne saglasnost, navodi Nešić.

Nadalje ističe da BiH nema budžet ni za 2021, a kamoli za 2022. godinu. A sada Čović poručuje, kako kaže Nešić, da ne treba da imamo ni izbore.

– Vjerujem da bi HDZ, SDA i treći im partner SNSD najradije da ukinu izbore i da sa se u BiH ništa ne promjeni narednih pola vijeka. Ali izbori će biti održani 2. oktobra i promjene će doći, ističe Nešić.

Poslije tih izbora, dodaje on, politički ih biti neće. Nešić kaže da će se i po sadašnjem zakonu sačuvati volja birača koji će ove tri stranke poslati u političku penziju.

Oslobodjenje.ba

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM