Bosna i HercegovinaVijesti

Bakir Izetbegović iz Zvornika povratnicima obećao dodatnih 20-30 miliona KM

Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA) predvođenja predsjednikom Bakirom Izetbegovićem posjetila je danas Zvornik gdje je održan sastanak s predstavnicima Regionalnog i Gradskog odbora SDA Zvornik.

Kako je kazao nakon sastanaka Izetbegović, posjeta je organizirana kako bi se razgovaralo o potrebama povratnika na tom području te će danas biti organizirana posjeta i Janji, a u narednim danima i drugim mjestima u bh. entitetu RS.

“Želimo biti s našim narodom i vidjeti koliko realno ima problema. U Zvorniku nije bilo incidenata prema povratnicima, ali u Janji jeste te ćemo ponuditi sve što im je potrebno i pokušati smiriti situaciju. Ne trebaju nam incidenti”, dodao je.

Namjera je sagledati njihove potrebe osim sigurnosti jer je najvažnije, kaže predsjednik SDA, osigurati im posao i egzistenciju, a postoje i još neka pitanja o kojima se razgovaralo, a tiču se zdravstva i obrazovanja.

Najavio je da bi uskoro trebao biti usvojen zakon u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta kojim će se obavezati da se 1,5 do dva posto svake godine u buduća dva mandata izdvaja upravo za podršku povratnicima.

To će biti novih 20 do 30 miliona KM za podršku povratnicima“, pojasnio je Izetbegović.

Povezani Članci

Delegacija će danas posjetiti i Janju gdje će obići firmu Reppu Entreprenad.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM