Bosna i HercegovinaVijesti

Nove prijetnje Dodika: Do kraja mjeseca donosimo Zakon o VSTV RS (VIDEO)

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, danas je posjetio Rafineriju nafte u Bosanskom Brodu gdje je prisustvovao puštanju u rad nove gasne kompresorske stanice.

“VSTS BiH je vanustavno tijelo, jer u Ustavu ne postoji nadležnost BiH za pravosuđe. RS je za poštovanje ustavnog poretka. VSTS su okupirali muslimani koji žele putem Suda i Tužilaštva BiH modelirati politički sistem što je nedopustivo”, kategoričaan je Dodik.

“Mogu da rade šta hoće, a mi ćemo ići svojim putem saradnje sa prijateljima. Prijetnje koje dolaze meni lično, o nekim vrstama sankcija, mislim da nisu razumne i ono što možemo da čujemo od nekih njemačke politike apsolutno je nešto što nema nikakve veze sa realnošću. Ali, naprosto oni mogu da rade šta hoće, mi ćemo ići svojim putem.”

“Naš put je saradnja sa našim prijateljima. Želim da radimo, ima ih dovoljno. Danas svijet nije jednostran. Više nisu samo zapadni finansijski centri prisutni nego ima i nekih drugih koje možemo da angažujemo. Zato ste čuli ovog Schimidta koji nije Visoki predstavnik, zamislite kaže, oni mogu da sprječe transfere preko računa, pa to je nevjerovatno to je fašizam. To nigdje nema na svijetu da se na taj način pokušava prijetiti”, dodao je.

Kapacitet nove gasne komore je 40 miliona metara kubnih komprimovanog prirodnog gasa, a ukupan iznos projekta gasifikacije je 16,2 miliona eura.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM