Bosna i HercegovinaVijesti

Gradonačelnik Banje Luke mjenja priču: Kategorički sam protiv sankcija Dodiku, on predstavlja RS

GRADONAČELNIK Banje Luke Draško Stanivuković rekao je sinoć na obilježavanju godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma da ne podržava uvođenje sankcija lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, javlja Klix.ba.

Upitan da komentira sve češće prijetnje sankcijama članu Predsjedništva BiH iz RS-a i bi li do toga moglo doći te kako bi to utjecalo na građane ovog bh. entiteta, Stanivuković kaže da je kategorički protiv.

“Protiv sam sankcija prema bilo kojem političaru, pogotovo prema onima koji, kakvi god da su, ipak predstavljaju određeno vrijeme, narod i Republiku Srpsku”, kaže gradonačelnik Banje Luke.

“Ako pogledamo kroz povijest, koliko god se nekada radovali egzekuciji nekog našeg lidera, to nam se vraćalo kao neko prokletstvo i želim da to prokletstvo konačno izbjegnemo kao narod”, dodaje Stanivuković.

Kako kaže, na izborima i kroz institucije i zakone treba se suditi određenim političarima.

“Nikada nisam bio opozicija Republici Srpskoj, mogu biti opozicija pojedinim političkim akterima, određenim idejama i namjerama za koje smatram da nisu dobre za Srpsku, ali sam uvijek čovjek svog naroda i za Republiku Srpsku”, naglašava Stanivuković.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM