Bosna i HercegovinaVijesti

Ivanić tvrdi: Stranci spremaju rješenje koje će biti katastrofalno za RS

Milorad Dodik je doveo do stvaranje negativne slike o Republici Srpskoj u svijetu, a za izlazak iz krize ima dvije opcije, povući se ili istjerati do kraja, što će se teško desiti, poručio je počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić gostujući u emisiji Puls BN televizije.

“Jedini rezultat Dodikovih najava o vraćanju nadležnosti je ogroman pritisak svjetske javnosti na Republiku Srpsku, ali političke koristi nema”, kazao je Ivanić.

„Kad pogledate zadnjih mjesec dana koliko je negativnih tekstova u ključnim medijima u svijetu objavljeno, ne samo o njemu nego i o nama, To je stvaranje negativne slike bez razloga i cilja kako će se stvari dovesti do kraja.“, poručio je Ivanić.

On je dodao da dok je na sceni priča o vraćanju nadležnosti, stranci spremaju konceptualno rješenje za državnu svojinu, koje će biti katastrofalno po Republiku Srpsku.

„Po onome što kažu moji izvori da je konceptualna verzija da se kaže da je državna imovina svojina BiH, a da se entitetima i Brčkom daju na korištenje. PDP neće u tome učestvovati“, izjavio je Ivanić.

Dodik nije dobio podršku za vraćanje nadležnosti, iako je pokušao diplomatsku ofanzivu sa brojnim političarima. On nema rješenje, što potvrđuje i najava posebne sjednice Narodne skupštine, za koju je utvrđen dnevni red, ali ne i datum, kaže Ivanić.

Povezani Članci

SNSD ima dvije opcije, povući se ili istjerati do kraja, što će se teško desiti, kaže Ivanić i dodaje da će se vojska teško prepoloviti.

Objasnio je da bi se u slučaju formiranja Vojske Republike Srpske, formirale i vojske među Hrvatima i Bošnjacima, što bi prije ili kasnije dovelo do sukoba. On je istakao da je mnogo bolje rješenje raditi na smanjenju vojnih kapaciteta.

Komentarišući poziciju opozicije istakao je da je opozicija u Republici Srpskoj rekla NE Dodikovom avanturizmu, što je veliki iskorak u odnosu na opoziciju u Federaciji, koja slijepo podržava SDA.

Dodao je da će na predstojeće izbore opozicija izaći sa zajedničkim kanidatima za funkciju člana Predsjendištva BiH i predsjenika Republike Srpske. On je dodao da ne vjeruje da će uskoro doći do izmjena izbornog zakona, ali da uz podršku naroda opozicija može pobijediti.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM