BratunacPodrinje

Krivične prijave za dva lica zbog zloupotrebe položaja u Bratuncu prilikom zapošljavanja

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, dana 20.09.2021. godine podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala S.M. i T.T., oba iz Bratunca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Naime, lice S.M. se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica javne ustanove u Bratuncu, u vremenskom periodu od 01.02.2020. godine do 15.07.2021. godine iskoristilo svoj službeni položaj i ovlaštenja, te zajedno sa licem T.T. iz Bratunca počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a sve u vezi sa članom 37. istog Zakonika, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik danas.

Prema nezvaničnim informacijama saznajemo da se zloupotreba položaja dogodila prilikom zapošljavanja u javnom preduzećeu putem Javnog poziva. U malverzaciji su učestvovale osobe protiv kojih je podnesena krivična prijava.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM