Bosna i HercegovinaVijesti

DODIK O IZETBEGOVIĆU: “JADNO JE, NEKA MU SUDE U FBIH TO ŠTO TRGUJE SREBRENICOM”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da je skandalozan i ponižavajući, i s ljudskog i s političkog stanovišta, prijedlog Bakira Izetbegovića da se u “zakonu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici”, koji je nametnuo Valentin Inzko, ugrade i amandmani koji bi se odnosili na zločin u Jasenovcu.

“Ponižavajući je, jer je to pokušaj trgovine stratištima, izjednačavanja zločina, kao i korištenja najvećeg stratišta srpskog naroda ikada u prizemne političke svrhe. Izetbegović bi da nas podmiti amandmanom u koji bi trebalo da stane pola milijuna ubijenih Srba ne bismo li mi prihvatili da se na nekim drugim mjestima događalo što se nije događalo. Sramota, pa i ako je od Izetbegovića”, naglasio je Dodik za Srnu.

Upitan da prokomentira Izetbegovićev prijedlog da se u “zakon o zabrani negiranja genocida doda Jasenovac”, Dodik je poručio da Srbima nije potreban zakon da bi svi znali što se dogodilo u Jasenovcu.

“Mi ne tražimo da se itko kažnjava ako dovede u pitanje pola milijuna srpskih žrtava u Jasenovcu i oko njega. Mi zakonima ne utvrđujemo povijesne činjenice. Jasenovac nama nije sredstvo za nacionalnu homogenizaciju.

To stratište je za Srbe iznad svih prizemnih interesa i stvari”, istaknuo je Dodik.

On je konstatirao da je žalosno što Izetbegović nije shvatio da Srbi neće trgovati pravom na slobodu izražavanja, mišljenja, i da više ne prihvaćaju nametnuta rješenja.

“Jadno je što je i na trenutak pomislio da Jasenovac može biti predmet bilo kakvih političkih razgovora ili pregovora! To što trguje Srebrenicom, o tome neka mu sude u FBiH”, naglasio je Dodik.

Edin.R

08.10.1987 Srebrenica Minnesota USA - Moje Podrinje, moj zavičaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button

SVIĐA VAM SE OBJAVA? PODRŽITE NAŠ RAD LAJKOM